søndag 6. oktober 2013

Lørdags-pizza på min måte :)

Pizza er noen ganger lørdagsmat i heimen.  Jeg lager pizza på "gehør" - men sånn omtrent som dette er oppskriften da ;

Deig;

6 dl. hv.mel
1/2 ts. salt
ca 3 dl vann (varmes til 37 grader)
6 ss. rapsolje
1 pk. tørrgjær.
Elstes sammen og settes til forhev, imens lager jeg fyllet.
(nok til 2 pizzaer)

Fyll;

Litt rapsolje i stekepanna varmes til steketemperatur.
Brun 800 gr. karbonadedeig
1 løk kappes opp og has i stekepanna
1-2 pk. moste tomater m/oregano og timian helles i den
stekte karbonadedeigen, rør lett og varm opp
3-4 båter hvitløk
1 chilli, middels sterk
hakkes opp og has i fyllet

Krydderblanding; jeg liker å mixe :) 

salt, malt sort pepper, oregano, basilikum, persille, kanel

Bak ut deilgen til en tynn leiv med kjevle - legges på stekebrettet
Hell over det nå avkjølede fyllet.
1 stor pk. gulost (pizzaost) mozzarelli
Legg til slutt på opphakkede tomater, purreløk, rød paprika og ananas i biter

Stekes i ca. 20 minutt i 210 grader, nederste hylle i stekovnen








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar