Kaken
400 gr. smør (mykt)
400 gr. sukker
4 egg
3 dl. h-melk
500 gr. hv.mel
3 ts. bakepulver
3 ts. vanilejsukker
2 stk. sitron
Kle en liten langpanne (30x40cm) med bakepapir. Forvarm stekeovnen til 175 grader i c. 40 minutter. Stikk med en strikkepinne i kaken og se at ikke noe røre sitter igjen. Da er kaken stekt.
---
Smør og sukker røres luftig hvitt. Rør inn eggene, 1 om gangen. Bland så inn melk og alt det tørre litt etter litt. Rasp av sitronskallet. Fjern det hvite belegget. Del opp sitronene og mos dem til en flytende masse. Røres inn i kakedeigen.
---
Ostekrem med sitron
200 gr. naturell kremost
50 gr. smør, romtemperert
4,5 dl. melis
2 ts. vanilejukker
ca 1/2 dl. sitronsaft.
--
Rør försiktig samen kreosot og smör. Tilsett melis, vaniljesukker og sitronsaft. (PS! Ikke rør for lenge, da blir kremen flytende)
Bre over kaken når denne er avkjølt. Pynt med raspet sitronskall.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar