mandag 28. mars 2016

Fastelavensboller med krem

Oppskrift på deilige fastelavensboller;
150 gr. smør
3 dl. melk
50 gr. gjær
1/2 ts. salt
1 1/4 dl. sukker
1 1/2 ts. kardemomme
1 egg
12 dl. hv.mel

1 egg til pensling

….. jeg dobler oppskriften


Sett stekeovnen på 250 grader C.

Tøm alle tørre ingredienser i en eltebolle. Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. La blandingen være fingervarm. (37grader C) Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett væsken. Rør til gjæren er oppløst. Hell i resten av melkeblandingen. Tilsett salt, sukker, kardemomme og egg.  Hell i det meste av melet, men gjem litt til utbaking,  Arbeid til en smidig og løs deig. Sett deigen til heving , tildekket i ca 30-40 minutter.  
Ta deigen opp på melet bakebord og rull den ut til en lengde. Del i biter og trill til små boller som legges på bakepapirkledd stekeplate. Sett til etterhev ca. 30 minutter. Pensles med pisket egg.
Stek bollene midt i ovnen ca 6-8 minutter.
Avkjøl på rist.
Visp kremfløte Del bolene i to og fyll med ferdig blandet krem og litt syltetøy.  Dryss melis over og server med nytrukket kaffe eller kakao :)
Vel bekomme  ******



Så lager jeg noen "KAMELBOLLER" til hjerteknuseren min Brage, som ikke liker vanligboller



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar