15 dl hv. mel
3 dl. ruggryn
3 dl. havregryn
2 dl. hvetekli
3 dl. sammalt grov hvete
1 dl. gresskarkjærner
2 bs. salt
2 pk. gjær, (100 gr.fersk)
2 bs. sukker
9 dl. vann
3,5 dl kefir
1,5 dl. rapsolje
Bland alle tørre ingredienser og hell i en bakebolle. Lag en grop i midten.
Smuldre gjæren i en kopp og tilsett sukker. La dette stå til gjæren blir flytende. Varm opp all væsken til 37 grader. Hell gjærblandingen og den varmede væsken i melet og elt godt med kjøkkelmaskin i 5 min, for hånd 10 min.
Bak ut 4 brød. Legges i smurt, stor langpanne. Pensle brødene med vann og srtø over rugkorn og gresskarkjærner. Etterheves i ca 45.minutter under et kjøkkenhåndkle. Stekes på nederste rille i 45 - 50 minutt ved 200grader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar