Mmm dette er deilig. Prøvde meg på franske makroner fylt med appelsin curd.
For å lage disse trenger du:
240 gr. melis
140 gr. finmalte mandler (jeg har ikke skoldet dem)
3 stk. eggehviter
litt konditorfarge i ønsket valør
Forvarm stekeovnen til ca 140 grader
Mal mandlene til tynt mel. Bland sammen finmalte mandler, melis.
Stivpisk eggehviten. Bland nå inn de tørre ingrediensene i den stivpiskede eggehviten. Tilsett litt konditorfarge etter ønsket farge. (Du kan også benytte sukkerkulør)
Dekk to stekebrett med bakepapir. Legg røren etter ønsket størrelse på bakepapiret. Det må være 2-3 cm mellom dem på brettet så de ikke smelter sammen under steking. La makronene stå i 15 min i romtemperatur. Da får de en fin hinne utenpå. De små makronene skal steke i ca 10-12 minutter midt i ovnen.
La makronene hvile på rist etter steking. Fyll med smørkrem med ønsket smak.
Jeg lagde en sitrus curd.
4 eggeplommer
150 gr. sukker
120 gr. sitrussaft (jeg brukte en appelsin)
revet skall av en appelsin
sitrondråper
100 gr mykt smør i terninger
Kok opp en kjele vann
Hell alle ingrediensene i en stålbolle. Sett denne over vannbad. Rør godt til kremen tykner. Rør inn smøret, litt etter litt.
Sett smørkremen kaldt, helst til neste dag.
Fyll kakene og server.
For å lage disse trenger du:
240 gr. melis
140 gr. finmalte mandler (jeg har ikke skoldet dem)
3 stk. eggehviter
litt konditorfarge i ønsket valør
Forvarm stekeovnen til ca 140 grader
Mal mandlene til tynt mel. Bland sammen finmalte mandler, melis.
Stivpisk eggehviten. Bland nå inn de tørre ingrediensene i den stivpiskede eggehviten. Tilsett litt konditorfarge etter ønsket farge. (Du kan også benytte sukkerkulør)
Dekk to stekebrett med bakepapir. Legg røren etter ønsket størrelse på bakepapiret. Det må være 2-3 cm mellom dem på brettet så de ikke smelter sammen under steking. La makronene stå i 15 min i romtemperatur. Da får de en fin hinne utenpå. De små makronene skal steke i ca 10-12 minutter midt i ovnen.
La makronene hvile på rist etter steking. Fyll med smørkrem med ønsket smak.
Jeg lagde en sitrus curd.
4 eggeplommer
150 gr. sukker
120 gr. sitrussaft (jeg brukte en appelsin)
revet skall av en appelsin
sitrondråper
100 gr mykt smør i terninger
Kok opp en kjele vann
Hell alle ingrediensene i en stålbolle. Sett denne over vannbad. Rør godt til kremen tykner. Rør inn smøret, litt etter litt.
Sett smørkremen kaldt, helst til neste dag.
Fyll kakene og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar