mandag 21. april 2014

Bløtkake med gelelokk og friske bær - Det er lov å la seg friste :)

Sukkerbrød 
Du trenger; 
5 egg
2 kopper sukker 
1 stor kopp hv.mel
1 stor kopp potetemel
3 ts. bakepulver
-
3-4 dl kremfløte
1 pk. rom kakefyll
1/4 kokosjokolade
1-2 pk. Freia brignebærgele
friske bær (jeg bruker selvplukket blåbær, bjørnebær og rips)

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis, sikt inn det tørre forsitig.  Røren helles over i smurt springform Ø=24cm. Stekes ved 190-200 oC i ca 1/2 time.
Fyll inni kaka;
1 pk. Freie romkakefyll
Frosne bær av det du har. Jeg brukte blåbær, bjørnebær og rips (selvplukket). Lag sorbet. Tilsett litt sukker og stivpiset krem. 
Lokket;
2 pk. Freie bringebærgele. Gjør som det står på pakken, men bruk kun 4dl.vann pr pakke (pga.at bær jo er saftige)  Fyll i bær sett til kjøling. Når geleen er stiv og kaken er fyllt med ønsket fyll, legges gelelokket på. Pynt rundt kanten med stivpisket krem og raspet kokesjokolade. Pynt på toppen ved bær.




2 kommentarer:

  1. Hei Liv!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett
    Svar
    1. Det var jo kjekt å høre:) Takk for det. Har lagt til bloggen nå :)

      Slett