Idag laget jeg kanelsnurrer og skoleboller...til 4 barn som kom innom på vei hjem fra skolen.
Alltid koslig når de dukker opp. Da er det kjekt å overraske med fersk gjærbakst
GRUNNOPPSKRIFT;
8 dl hv.mel
1 dl. sukker
1/2 ts. kardemomme
100 gr. mykt smør
3 dl. melk
50 gr. gjær
En liten tass med store blå øyne, satt stille som ei mus på benken og fulgte med at alt gikk riktig for seg :)
Alltid koslig når de dukker opp. Da er det kjekt å overraske med fersk gjærbakst
GRUNNOPPSKRIFT;
8 dl hv.mel
1 dl. sukker
1/2 ts. kardemomme
100 gr. mykt smør
3 dl. melk
50 gr. gjær
Bland alt det tørre. Smuldre inn smøret. Lag en grop i midten. Hell i lunken melk (37 grader) og gjær. Sett til heving.
Lag vaniljekrem til topp på skolebollene når deilgen heves. (1 pk. vaniljesaus, 2 dl melk kokes opp, avkjøles)
Del deilgen i to like deler. Den ene kjevles ut i rektangelform, smøres med smør, srø over kanel og sukker. Rull sammen og kutt opp i emner på 2cm. Legges på en bakeplate og etterheves(bruk bakepapir)
Den andre delen rulles til en pølse og deles opp i like bolle-emner. Legg på bakeplaten og trykk flat. Bruk en barneskje og legg på vanilekrem.
Etterheves.
Stekes i nederste rille i ovnen i 12-14 min. på 180gr .
En liten tass med store blå øyne, satt stille som ei mus på benken og fulgte med at alt gikk riktig for seg :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar