mandag 18. mai 2015

Jordbær og rips-is på nøttebunn - fantastisk deilig!

JORDBÆR- OG RIPS ISKAKE


NØTTEBUNNEN
Sett stekeovnen på 175 gr. C. Bruk en smurt kakeform D=24cm
100 gr. hasselnøtter
100 gr. mørk kokesjokolade
100 gr. sukker
3 eggehviter

Grovhakk nøtter og sjokolade.  Pisk en stiv marengs av eggehvitene og sukker.  Vend forsiktig inn nøtte- og sjokoladeblandingen.  Stekes i ca. 40 minutter. Avkjøles. Bruk en skarp kniv til å løsne kaken fra formen.

JORDBÆR- og RIPS isen:
150 gr. frosne jordbær
75 gr. frosne rips
3 eggeplommer (+5 eggeplommer - overskudd fra en pavlova) går helt fint å benytte disse
1 dl. sukker
3 dl. kremfløte
Pisk eggedosis av eggeplommene og sukker. Pisk kremfløten stiv. Mos de frosne bæra med en foodprosessor bland så alt sammen til en fin ismasse.  Hell denne over nøttebunnen og sett til kjøling i fryseren i noen timer (3-4). Pynt kaken med bær og evt. kremfløte

i denne kaken benyttet jeg 8 eggeplommer



2 kommentarer: