lørdag 9. mai 2015

Festkaken Pavlova - deilig med friske bær over et tykt lag av vaniljekrem 






  • 5 eggehviter
  • 275 gr sukker
  • 1/5 ts salt
  • 1 ss maizenamel
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 1 pk. ferdig vaniljekrem
  • 3 dl. kremfølte
  • friske bær; blåbær/jordbær/bringebær/kiwi/banan
Pisk eggehvitene (som må være helt uten rester av eggeplommer) lett sammen med litt av sukkeret til en tykk marengsmasse. Ikke bruk plastbolle, men glass eller stål. Tilsett resten av sukkeret og pisk til du får en stiv masse. Rr så inn eddieken og maizenamelet.  
Legg et bakepair på stekebrettet og smør utover marengsmassen i diameter som en kakebunn.
Sett stekeovnen på 180 grader. Sett inn kaken og demp varmen til 150 grader.  Kaken stekes i 1 time. 
Når kaken er ferdigstekt slår varmen av og døra åpnes. La kaken kjølne i stekeovnen.

Når kaken er kald legges den opp ned på et kakefat. Legg på et tykt lag med krm/vaniljekrem. Så dekkes toppen med friske bær. Jeg bruker jordbær/bringebær/blåbær/banan og kiwi


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar