mandag 27. juli 2015

PAVLOVA pyntet med skogens og hagens beste frukt og bær EN VINNER !!

P A V L O V A
I kjøleskapet
Det beste for mine kjære

  • 5 eggehviter
  • 275 gr sukker
  • 1/5 ts salt
  • 1 ss maizenamel
  • 1 ss balsamicoeddik
  •  vaniljekrem
  • 3 dl. kremfølte
  • friske bær
Pisk eggehvitene (som må være helt uten rester av eggeplommer) lett sammen med litt av sukkeret til en tykk marengsmasse. Ikke bruk plastbolle, men glass eller stål. Tilsett resten av sukkeret og pisk til du får en stiv masse. Rør så inn eddieken og maizenamelet.  
Legg et bakepair på stekebrettet og smør utover marengsmassen i diameter som en kakebunn.
Sett stekeovnen på 180 grader. Sett inn kaken og demp varmen til 150 grader.  Kaken stekes i 1 time. 
Når kaken er ferdigstekt slår varmen av og døra åpnes. La kaken kjølne i stekeovnen.
Pynt fra søndagstur i skogen

Vanlijekrem

Rør i kremen til den tykner fra bunn
Vaniljestang, sukker og mai senna
  • 5 eggeplommer
  • 3,5 dl. melk
  • 1/2 dl sukker
  • 1-2 ss maisennamel
  • 1 vaniljestang
Bruk en skarp kniv. Del vaniljestangen i to. Skrap ut frøene. Bland alle ingrediensene i en tykkbunnet kjele. Rør godt hele tiden mens massen tykner til en krem idet den varmes opp mot kokepunket. PS! Skal ikke koke.
Avkjøl. 

Pisk kremfløten stiv og bland med vaniljekremen - så mye du ønsker. Bre over kaken. Pynt med bær

Enkel å lage - enkel å like









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar