Mandeldbunn
100 gr. mandler
2 ss. hvetemel
4 eggehviter (ca. 120gr)
120 gr. sukker
Bland sammen mandler og hv.mel og mal til en grovmat masse i matprossessor.
Pisk marengs av eggehviter og sukker. Rør forsiktig inn mandelmassen i marengsen og stek midt i ovnen i ca 35-30 min, 175 grader. Bruk en smurt form som er 24cm i D.
Avkjøl kaken på rist.
Bringebærmousse
3 gelantinplater
220 gr. frosne bringebær, tint
60 gr eggehviter (2)
60 gr sukker
1 1/4 dl kremfløte
Bløtlegg gelantinplater i kaldt vann i min. 5 minutt. Ha bringebærene i en matprosessor og lag prué. Varm så opp halvparten av pruèen i en kjele mot kokepunktet. Ta kjelen av plata. Rør inn gelantinplatene som er tynt fri for vann. Rør godt med. Bland inn resten av pruèen. Sett til avkjøling.
Pisk sukker og eggehviter til marengs. Stivpisk fløten. Bland marengs og pruè. Vend inn kremfløten.
Hell moussen over mandelbunnen og sett den til kjøling i ca 2 timer. Pynt med friske bringebær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar