fredag 18. september 2015

Sprøstekt torskefilet med pasta, rekesaus og råkost


Nok til 2 porsjoner;

4 stk. Findus Gourmet ryggfileter av torsk
1 egg
1 stk. Wasa fullkorn skon- grovknust (kavring)
2 ss. hv.mel
Salt/pepper
Litt rapsolje til steking
Eldorado Tagliatelle pasta
2 middels store gulrøtter
Cherrytomater
Vårløk
Reker i lake
Chrisp salat

Pisk 1 egg lett sammen
Bland hv.mel + 1 stk. Wasa fullkorn skon- grovknust (kavring) + litt salt og pepper i en skål
Vend fiskefilletene i egget og så i mel/korn-bandingen.
Varm sekepannen og hell i olje. Når denne er lys brun legges fiskefilletene i stekepannen og stekes ved middels varme i 6-7 minutter på hver side.
Del sherrytomatene i to.  Legg dem i stekepannen sammen med fisken. Legg lokk over og la stå på svak lunk mens de andre ingrediensene klargjøres.
Kok opp vann, ha i salt og legg i pastanøstene. La koke i 7 minutter.

Hvit saus;
2 ss. smør smeltes i kjele
3 ss. hv.mel. Rør inn i smøret og rør godt. Spe med varmet melk og kraft.
ca. 5 dl væske, jeg brukte kraft av rekene og melk. 
1/2 vårløk deles opp i tynne skiver. Rør inn i sausen

2 middel store gulrøtter grovraspes

Crispsalat

Jeg strør rekene over sausen når jeg serverer maten. 








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar