Pepperkakedeig
150 g. smør
2 dl. sukker, brunt eller hvitt
2 dl. sirup
2 ts. kanel
2 ts. ingefær
1/2 ts. malt nellik
1 ts. kardemomme
3 dl. melk 1 egg
2 ts. natron
ca. 1 kg. hv.mel
Smelt smøret, sukkeret og sirupen over svak varme. Rør i krydderet og melken og avkjøl. Visp i egget. Bland natron i litt av melet og rør inn melet, litt av gangen. La deigen stå kjølig til neste dag.
Forvarm ovnen til 175 grader.
Elt deigen smidig på bakebordet og kjevle den ut i ca 5 mm tykke. Stekes i 12-15 minutt, men pass på stekingen i siste minutt.
Avkjøl figurene og pynt med konditorfarge eller galsur og evt. nonstopp sjokolade eller annen pynt.
Lager du hull i figurene når de er varne og nystekte kan du trekke en sløyfe gjennom og henge dem opp til pynt.
Glasur
melig, 1 eggehvite og noen dråper eddik.
150 g. smør
2 dl. sukker, brunt eller hvitt
2 dl. sirup
2 ts. kanel
2 ts. ingefær
1/2 ts. malt nellik
1 ts. kardemomme
3 dl. melk 1 egg
2 ts. natron
ca. 1 kg. hv.mel
Smelt smøret, sukkeret og sirupen over svak varme. Rør i krydderet og melken og avkjøl. Visp i egget. Bland natron i litt av melet og rør inn melet, litt av gangen. La deigen stå kjølig til neste dag.
Forvarm ovnen til 175 grader.
Elt deigen smidig på bakebordet og kjevle den ut i ca 5 mm tykke. Stekes i 12-15 minutt, men pass på stekingen i siste minutt.
Avkjøl figurene og pynt med konditorfarge eller galsur og evt. nonstopp sjokolade eller annen pynt.
Lager du hull i figurene når de er varne og nystekte kan du trekke en sløyfe gjennom og henge dem opp til pynt.
Glasur
melig, 1 eggehvite og noen dråper eddik.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar