lørdag 14. februar 2015

Fastelavensboller med krem og bringebærsyltetøy


Fastelavensboller

100 gr. smør

3,5 dl. melk
50 gr. gjær
500 gr. hv.mel
100 gr. sukker
1 ts. salt
1/2 ts. kardemomme
1/2 ts. bakepulver
...
1 egg
...
3dl. kremfløte
bringebærsyltetøy
...

Smelte smør, tilsett melken. Blandingen skal være 37 grader. Rør inn gjæren. Bland de tørre ingrediensene. Tilsett væsken. Eltes lett sammen og settes til forheving i ca. 30 min. Bak ut bollene. Her er nok til 16 boller. Legg disse på bakepapir og etterhev i ca 30 min. 

Forvarm ovnen til 250 grader. 
Pensle bollene med 1 pisket egg og stek i ca 10-12 minutter. Avkjøl bollene på en rist og del dem deretter i to.
Fylles med stivpisket krem og litt bringebærsyltetøy. Dryss med siktet melis.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar