Hva er vel mer stas enn å få fotballsjokoladekake når man fyller 8 år.
400 gr. smør
4,5 dl vann
8 ss. kakao
9 dl. sukker
1 beger lettrømme
8 dl. hv.mel
1 ts. salt
2 ts. natron
4 egg
Kok opp smør, vann og kakao. Tilsett sukker og rør. Bland inn rømme, og de tørre ingrediensene. Rør inn eggene, 1 om gangen
Dekk en langpanne med bakepapir, hell i røren og stek i i ovnen på midterste rille ved 180 grader i 35-40 minutter.
Glasur
100n gr. smør
4 ss. kakao
6 ss. melk
1 ts. vaniljesukker
ca 300 gr. melis
Ha smør, kakao. melk og vanilesukker i en kjele. Varm opp til smøret er smeltet. Rør inn melis til en fin og glatt glasur. Stikk noen hull med en gaffel i kakebunnen. Hell glasuren over, helst med en gang. Rør gost utover hele kaken. Dryss kokosmasse over. Pyntes med strøssel, glasur og fotball.
400 gr. smør
4,5 dl vann
8 ss. kakao
9 dl. sukker
1 beger lettrømme
8 dl. hv.mel
1 ts. salt
2 ts. natron
4 egg
Kok opp smør, vann og kakao. Tilsett sukker og rør. Bland inn rømme, og de tørre ingrediensene. Rør inn eggene, 1 om gangen
Dekk en langpanne med bakepapir, hell i røren og stek i i ovnen på midterste rille ved 180 grader i 35-40 minutter.
Glasur
100n gr. smør
4 ss. kakao
6 ss. melk
1 ts. vaniljesukker
ca 300 gr. melis
Ha smør, kakao. melk og vanilesukker i en kjele. Varm opp til smøret er smeltet. Rør inn melis til en fin og glatt glasur. Stikk noen hull med en gaffel i kakebunnen. Hell glasuren over, helst med en gang. Rør gost utover hele kaken. Dryss kokosmasse over. Pyntes med strøssel, glasur og fotball.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar