søndag 1. mars 2015

flettekrans -- deilig gjærbakst


GRUNNOPPSKRIFT;
8 dl hv.mel
1 dl. sukker
1/2 ts. kardemomme
100 gr. mykt smør
3 dl. melk
50 gr. gjær
1 egg til pensling
-
melis, melk, mandeldråper og kuttede mandler

Bland alt det tørre. Smuldre inn smøret. Lag en grop i midten. Hell i lunken melk  (37 grader) og gjær. Sett til heving til den oppnår dobbelt volum.

Kjevles ut i rektangelform, smøres med smør, srø over kanel og sukker. Rull sammen legg på en bakeplate. Klipp opp fundt hele kransen.  Flett ved å brette tilbake de oppklipte delene. 
 
Etterheves.
Pisk et egg og pensle over. Stekes i nederste rille i ovnen i 12-14 min. på 180gr.
Bland melis og melk, noen mandeldråper og bre over kransen. Strø over grovkuttede mandler.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar