tirsdag 27. mai 2014

Sjokoladekake - lun, varm og deilig bløt

SJOKOLADEKAKE i stor skuff
Denne kaken testet jeg ut på kollegene mine på jobben idag. Den fikk terningkast 6 :)

Ingredienser;
Servers lun og varm.
Da oppstår det små hulrom med flytende sjokolade

  • 12 dl hvetemel
  • 5 dl. sukker
  • 1 ss. natron
  • 2 ts. bakepulver
  • 200 gr. smeltet smør (margarin)
  • 1l. kefir eller kulturmelk

Bland alt det tørre, tilsett det våte og rør godt om.
Stekes i langpanne180 grader i 35-40 minutter. Husk å legge bakepapir i bunn før du heller røren i formen.

Glasur;
Kakedryss fra "Søstrene Grene" 

  • smelt 200 gr. margarin
  • 500 gr. melis
  • 40 gr. kakaopulver
  • 6 ss. sterk kaffe
  • romdråper
Alt røres godt sammen til en glatt sjokoladekrem. Smør glasuren over den enda varme kaken. Glasuren trekker nå delvis ned i kaken. 
Pynt med strøssel og ferske jordbær. 
Litt stivpisket krem



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar