Du trenger
- 600 gr, tosk uten skinn og ben
- 1 l. vann til koking
- 3 ss. salt
- 2 dl. makaroni
- lettsaltet vann til koking
- 4ss. smør
- 6 ss. hvetemel
- 4 dl. lettmelkkraft av fisken
- 3 egg
- 1 ts. salt
- 1/2 ts muskat
- 1 dl. strøkavring
- 2 dl. revet gul ost
Sett stekovnen på 180 grader C. Skjær torskenfilieten i biter og kok opp i saltet vann.
Kok opp makaroni.
Lag ostesausen; smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med melk og fiskekraft, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang til du får en saus uten klumper. Avkjøl sausen litt og rør inn eggeplommene, en om gangen. Smak til med muskat og salt. Pisk eggehvitene stive. Vend den stive eggehviten forsiktig inn i sausen.
Legg torskebitene og makaroni i en smurt, ildfast form. Bland forsiktig inn sausen. Strø over 1 dl. strøkavring og revet gul ost.
Stek gratengen på nederste rille i ca. 40 - 45 min.
Server gratengen med kokte poteter og forvellede brokkoli og gulrøtter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar