Ostegratinerte svinekottletter - lettvindt, rimelig og godt
- 2 svinekotletter uten fleskerand
- salt
- pepper
- 5 ss. lettrømme
- litt gressløk
- 1/2 rødløk
- 1 grønt eple
- 4-5 små norske nypoteter
- 1 kjøttbuljongterning
- 1,5 dl vann
- 1,5 dl lettmelk
- 3 dl. revet gulost
- 1-2 ts. paprikapulver
- 1/2 ts. kanel
Varm opp stekepanna og forstek de ferdigkrydrede (salt og pepper) kotlettene i litt rapsolje til de får en gyllenbrun setkeskorpe på begge sider.
Bruk en ildfast form. Dekk bunnen i den med 5 ss. lettrømme og klipp litt gressløk over.
Legg kotlettene i over rømmen. Del opp potetene og eplet i skiver/båter og legg over kotlettene. Del opp 1/2 rød løk i skiver og strø over. Krydre med litt pepper, salt, paprikapulver og kanel. Rør ut buljongterningen i varmt vann, bland inn lettmelken. Hell over og sett i forvarmet stekeovn, nederste rille. Stekes i 50 minutter i 175 grader C.
Servers rykende varm med sommersalatsalat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar