søndag 22. juni 2014

Ostegratinerte svinekotletter med sommersalat

Ostegratinerte svinekottletter - lettvindt, rimelig og godt

  • 2 svinekotletter uten fleskerand
  • salt
  • pepper
  • 5 ss. lettrømme
  • litt gressløk
  • 1/2 rødløk
  • 1 grønt eple
  • 4-5 små norske nypoteter
  • 1 kjøttbuljongterning
  • 1,5 dl vann
  • 1,5 dl lettmelk
  • 3 dl. revet gulost
  • 1-2 ts. paprikapulver
  • 1/2 ts. kanel
Varm opp stekepanna og forstek de ferdigkrydrede (salt og pepper) kotlettene i litt rapsolje til de får en gyllenbrun setkeskorpe på begge sider.  
Bruk en ildfast form. Dekk bunnen i den med 5 ss. lettrømme og klipp litt gressløk over.
Legg kotlettene i over rømmen. Del opp potetene og eplet i skiver/båter og legg over kotlettene. Del opp 1/2 rød løk i skiver og strø over. Krydre med litt pepper, salt, paprikapulver og kanel. Rør ut buljongterningen i varmt vann, bland inn lettmelken.  Hell over og sett i forvarmet stekeovn, nederste rille. Stekes i 50 minutter i 175 grader C. 

Servers rykende varm med sommersalatsalat.















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar