søndag 9. mars 2014

Brennsnute….mmmm smaker godt som søndagsmiddag

God gammeldags norsk husmannskost :)

ca 1,2 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
2 dl. gule erter
2-3 l vann
4-5 gulrøtter
1 liten kålrot
10 poteter
1 purreløk
salt, aromat, 3 buljongterninger



Legg ertene i vann over natten. Hell av bløtevannet og sett dem til koking. Kok opp og skum av.
Legg i kjøttet og kok opp. La alt koke i svak varme til det er nesten mørt, ca. 1,5-2 timer. Jeg legger også i 1/2 purreløken, skivet opp.
Vask og skrell grønnsakene og potetene. Del alt opp i grove biter og la dem koke med de siste 20 minuttene.



Men all erfaring sier meg at jo lenger suppen står og småputrer jo bedre blir den :)
Serveres med flatbrød.




2 kommentarer:

  1. Å..det så lekkert ut, Liv. Bare fargene gjør at det frister. Vi lager faktisk ofte sånn suppe.Sist i går, den er jo så kalorifattig . Det passer bra nå i disse slanketider.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk søte deg :) Sidsel…. jo, det er veldig godt da! Kanskje jeg skal lage en sånn kjele en dag og sende melding til Stokke :)

      Slett