torsdag 22. mai 2014

Kabaret med ferske reker

Kabaret med ferske reker
70-talls koldtborsvinner
I dag fikk jeg lyst til å lage kabaret med reker. Det smaker godt til lunsj en deilig sommerdag. Siden jeg bor her i Grenland, er det en selvfølge med ferske Langesundsreker.


La deg friste :)


Litt pynt på toppen



Til kabareten trenger du;
Du trenger 1 kg. ferske reker og dill ..

  • 1 kg. ferske reker
  • 5 egg
  • 3-4 skiver fiskepudding
  • 1 pk. lys aspik
  • 1 boks aspargesskudd
  • 3 dl. amerikaske grønnsaker
  • frisk dill
Kok opp 5 dl. vann og rør ut aspiken. Mens denne avkjøles renser du rekene, men hold igjen 10-12 hele reker til pynt. Hardkok og avkjøl eggene som så deles i skiver. Skjær 3-4 skiver av fiskepuddingen i små terninger. Når alle ingredisnsene er klare til bruk begynner du å sette sammen kabareten.
Jeg bruker en dessetform fra Tuppervare (fra 70-tallet) :)  Du kan også benytte en brødform.
Hell litt av aspiken ned i formen og la det stivne.  Pynt så først med egg, reker, dill osv. etter eget ønske. Legg så lagvis reker, gønnsaker, fiskepudding, asparges og resten av eggene. Når formen er fyllt heller du resten av aspiken over til alt er dekket.  Sett kabareten i kjøleskapet og la den stå i noen timer til den er stiv.

Jeg lager remuladen selv, men du kan fint bruke en ferdig fra butikken,
Velbekomme !!!
  • 2 dl. lettrømme - piskes med mixer 2-3 minutter
  • 4-5 skiver syltede agurker skåret i små terninger
  • 1 pakke majones 
  • 1 ss. sennep
  • 1 ss. kapers
  • Litt finhakket dill. Du kan også bruke finhakket gressløk 


70-talls koldtbordsvinner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar