lørdag 26. mars 2016

Ostekake med lokk avsitrongele`

Ostekake med lokk av sitrongele`

Ingredienser
 Til ostekaken trenger du en rund form 24cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 grarder

Bunn;
200 gr. digestive kjeks
10 ss. smør
Knus kjesen og bland i smelter smør. Trykk blandingen ut i en smurt for og stek bunnen i 10-12 minutter. Avkjøl.

Ostefyll;
400 gr. philadelphia ost
3 dl kremfløte
1 dl. lettrømme
1 dl. sukker
5 pl. gelantin
Legg gelantinplatene i kaldt vann i ca 5minutter. Visp følten til krem sammen med sukker. Bland inn kromosen og rør til en glatt krem. Klem ut vannet av gelatinplatene. Rør dem ut i ca 1/2 dl. kokende vann. Rør ut gelepulveret i ca 2 dl. kokende vann. Avkjøl. Bland gele og gelantin inn i ostemassen og hell over kjeksbunnen.

Gelelokk
1 pk sitrongele`2,3 dl. vann,
Bland ut gelepulveret i kokende vann. Avkjøl. Når geleen er helt kald helles denne over ostemassen. Sett til avkjøling i kjøleskap i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
Pyntes med sitronmelisse og søte strøssel :)


Smaker deilig med friske jordbær til

4 kommentarer:

  1. Å den kaka så kjempedeilig ut. Har laget noe lignende men aldri stekt bunnen av kjeks. Spennende, det må jeg prøve.
    Kjempefin matblogg, forresten, Liv..

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk takk Sidsel :) Jo, kake er kjempegod den - og blir faktisk litt fastere i bunn om du steker den lett vet du :)
      Fortsatt god sommer til dere !

      Slett
  2. Hei! Hvor mange grader skal kakebunnen stekes på😄??

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Kine :) Til ostekaken trenger du en rund form 24cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 GRARDER Står først i oppskrivten.
      Håper du fant ut av det om du har forsøkt deg på denne deilige kaken :) Lykke til! mvh Liv ")

      Slett