torsdag 31. mars 2016

LivFD´s matpakkebrød - hjemmebakt og deilig saftig, fullt av fiber


15 dl hv. mel
3 dl. ruggryn
3 dl. havregryn
2 dl. hvetekli
3 dl. sammalt grov hvete
1 dl. gresskarkjærner
2 bs. salt
2 pk. gjær, (100 gr.fersk)
2 bs. sukker
9 dl. vann
3,5 dl kefir
1,5 dl. rapsolje 


Bland alle tørre ingredienser og hell i en bakebolle. Lag en grop i midten. 
Smuldre gjæren i en kopp og tilsett sukker. La dette stå til gjæren blir flytende. Varm opp all væsken til  37 grader.  Hell gjærblandingen og den varmede væsken i melet og elt godt med kjøkkelmaskin i 5 min, for hånd 10 min.
Sett deigen til heving i ca. 30 minutter under plast.

Etterheves i 45 min. under håndle

Bak ut 4 brød. Legges i smurt, stor langpanne. Pensle brødene med vann og srtø over rugkorn og gresskarkjærner. Etterheves i ca 45.minutter under et kjøkkenhåndkle. Stekes på nederste rille i 45 - 50 minutt ved 200grader.

Avkjøl på rist

Smaker godt med lime-kesam, rørte jordær og blåbær


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar