mandag 28. mars 2016

RULLEKAKE med hjemmelaget bringebær og rips-syltetøy

RULLEKAKE
Kaken pyntet ferdig til servering
4 egg
120 gr. sukker
120 gr. hv.mel
1/4 ts. bakepulver 
....
2,5 dl syltetøy
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk eggedosis og rør så forsiktig inn mel og bakepulver.
Hell røren i en langpanne som er dekket med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen i ca. 8-10 min.
Legg et hånkle som er sukkerstrødd på benken. Når kaken er stekt hvelves den over håndkledet. La kakeformen ligge hvelvet over kaken til den er kald. Dynk kaken godt med appelsinjuice.
Smør et tynt lag med syltetøy over kaken. Rull den sammen og legg den til side med håndkle rundt.
Pyntes med pisket krem og bær.


Jeg hadde litt for mye syltetøy i kaken

... men det var fordi jeg kokte syltetøy av bringebær og rips fra hagen

Noen av kakene la jeg bananskiver på, under kremen 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar