fredag 5. februar 2016

KlippeKringle GJÆRBAKST MED DEILIG FYLL (kan også brukes som bolledeig)

Klippekringle 

75 gr. smør
4 dl. melk
1 dl. appelsinjuice
50 gr. gjær
1 egg
smalt smør i en kjele, hell i melk og appelsinjuice, rør ut gjæren i lunken væske. 
1 1/" dl. sukker
1 1/2 ts. kardemomme
1 ts. vaniljesukker
ca. 570 gr. hv.mel
Hell i sukker, mel kardemomme og vaniljesukker.

Deigen (som jeg liker er løs) setter til heving til den er dobbelt så stor. 
Bruk 2/3 av deigen. Bakes ut til et rektangel.
1 pk. ferdig vanilje-kakefyll
Smør utover vaniljefyll. Strø på kanel.
Rull forsiktig sammen. Legg på bakepapir, som en kveil. Klipp opp med saks.
Sett til etterheving.
Stekes i ca 15-17 min ved 230 grader

Server med litt dryss av melis. Deilig som varm til kaffen :) 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar