søndag 22. september 2013

VERDENS BESTE EPLEKAKE


Perfekte epler til kake

Høsten er tid for eplekake. Da er det deilig å ha en gammel hage å høste fra.  Disse eplene, usprøyta økologske,  her er perfekte til verdens beste eplekake.

Bland sammen smør, sukker, hv.mel og havregryn til en smuldredeig. Smør formen, dekk bunnen med epler. Strø kanel og litt sukker over. Smuldre så deigen over og til slutt grovhakkede mandler.




8 stk.. epler
12 ss. hvetemel
12 ss. sukker/sukrin
125 gr. meierismør
1 ts. kanel
litt havregryn
mandler på toppen
Stekes i ca. 25min, 220 grader. --1/2 l kremfløte

Klar til steking


Smaker himmelsk, må bare ha én til  :)

2 kommentarer:

  1. Oi, nå fikk jeg vann i munnen..Kan tenke meg den er ekstra god med mandler og havnregryn..Den kopierer jeg og prøver neste gang, men først må vi spise opp den "svarte" du vet :) he he

    SvarSlett
  2. hehe, Sidsel - dn svarte var sikkert kjempegod :)

    SvarSlett