onsdag 16. april 2014

Sjokolademarengskake

Når man skal lage istand til kaffeselskap er det koslig å komme med noen fristelser;


Sjokolademarengskake 12 biter

Bunn; 65 gr. smør, 125 gr. farin, 4 eggeplommer, 100 gr. hv.mel, 1,5 ts. bakepulver, 5 ss fløte, 100 gr. hvalmøtter. Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggeplommer en om gangen, tilsett fløten og det tørre, samt 100 gr. hakkede valnøttkjerner. Deigen skal være smøraktig.
Marengs; 4 eggehviter, 180 gr. sukker. Piskes stivt. Tilsett noe av de hakkede nøttene.

Kaken må stekes i to former(22cm) . Fordel deigen i bunn. Smør over marengsen. Stekes ved 150 gr.ader i 50 minutt. Jeg bruker varmluft og setter ned temperaturen litt, legger et matpapir over formen så marensgsen ikke skal bli brun. 
Fyll og glasur; 200 gr. sukker, 75 gr. kakaopulver, 1 1/4 dl. fløte, 160 gr. smør, 2 ss rom (eller noen romdråper essens) Bland alt til fyllet i en kjele og la det koke forsiktig til det blir tykt. Rør godt. Avkjør og hell i rommen. Bre over kaken. 

Kaffe eller tea… 
Hell i mel og bakepulver litt etter litt
4 egg og 65 gr smør…

Melboksen og skjea har fulgt meg siden 1976 

Rør inn eggeplommene …et av gangen

Fløten helles i

Fordel kakebunn og marengs i to former
Bland alt fyllet i en kjele og kok forsiktig opp..
Fordel litt sjokolade over den nedre delen (midt i kaka)
Ferdig produkt…klar til pynting


Vårstemning…






4 kommentarer:

  1. Flott matblogg du har Liv! og kaken var supergod,den fikk jeg smake:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Solveig, så koslig at du likte dette. Takk for hyggelig besøk og velkommen igjen :)

      Slett
  2. Enig med Solveig...flott matblogg. Kanskje det er det som er tingen ????? Kaka var nydelig. Tusen takk for et kjempefint bursdagsselskap for deg,min kjære, søte, snille, flinke svigerinne.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for besøket og koslig kommentar kjære Sidsel :) Velkommen igjen!

      Slett