mandag 30. mars 2015

Sveler - tradisjonell kaffemat fra vestlandet

Sveler er tradisjonell kaffemat fra vestlandet. Rimelig og lette å lage.

1 porsjon;
2 egg
1 dl. sukker
Godt til kaffe - her en med sukker og en med brunost
3 dl. kulturmelk
4 dl. hv.mel
1 ts. natron
1 krm salt

Pisk sammen egg og sukker. Hell i kulturmelken, rør. Tilslutt tilsettes det tørre.
La røren stå og svelle i 1/2 time.  Stekes på takke. Legg en øse på plata og jevn ut røren. Stek svelene til de er gylden brune på hver side ved middels varme. Om du ikke har takke kan du bruke en stekepanne.



stekes på takke
avkjøles på rist

Server svelene med smør og dukker eller brunost og sågar sirup.  Noen bruker også rømme og syltetøy.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar