torsdag 19. juni 2014

Hjemmelaget fiskegrateng med makraroni og muskatsaus

Du trenger

  • 600 gr, tosk uten skinn og ben
  • 1 l. vann til koking
  • 3 ss. salt
  • 2 dl. makaroni
  • lettsaltet vann til koking
  • 4ss. smør
  • 6 ss. hvetemel
  • 4 dl. lettmelkkraft av fisken
  • 3 egg
  • 1 ts. salt 
  • 1/2 ts muskat
  • 1 dl. strøkavring
  • 2 dl. revet gul ost



Sett stekovnen på 180 grader C. Skjær torskenfilieten i biter og kok opp i saltet vann. 
Kok opp makaroni.
Lag ostesausen; smelt smør og rør inn hvetemel. Spe med melk og fiskekraft, litt om gangen. Rør godt mellom  hver gang til du får en saus uten klumper. Avkjøl sausen litt og rør inn eggeplommene, en om gangen. Smak til med muskat og salt. Pisk eggehvitene stive. Vend den stive eggehviten forsiktig inn i sausen.
Legg  torskebitene og makaroni i en smurt, ildfast form. Bland forsiktig inn sausen. Strø over 1 dl. strøkavring og revet gul ost.

Stek gratengen på nederste rille i ca. 40 - 45 min.
Server gratengen med kokte poteter og forvellede brokkoli og gulrøtter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar