torsdag 15. desember 2016

Sandkaker med mandler, havregryn og havrekli

Sandkaker med landler, havregryn og havrekli - en bittelitt sunnere variant

250 gr. smør
190 gr. melis
1 egg
325 gr.  hv.mel
25 gr. lettkoket  havregryn
25 gr. havrekli
60 gr. skollede evt. uskollede mandler, males med foodprossesor


Rør smør og melis hvitt, tilsett 1 egg, malte mandler og hv.mel, havregryn og havrekli
Forme deigen og dekk den til med plast. Settes kaldt (kjøleskap) til neste dag.

Forvarm ovnen til 180 grader.
Trykk deigen ut i (smurte former, dersom du har gamle former som må smøres). Sandkakene stekes på brett til de er gyldne i ca 15 minutter.

Avkjøles og løsnes fra formene.

Oppbevares i tett kakeboks med lokk.
Smørefrie former - perfekt resultat


Serveres med kem og fruk/nøtter



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar