lørdag 25. februar 2017



FASTELAVENSBOLLER


100 gr. smør
3,5 dl melk
50 gr. gjær
100 gr. sukker
1 ts. salt
1/2 ts. kardemomme
1/2 ts. bakepulver
1 egg
3 dl melk
.....
pisket kremfløte
bringebærsyltetøy
.......
Smelt smøret og tilsett melken. Bandingen skal være 37 grader. Rør inn gjæren. Bland inn de tørre ingrediensene.
Eltes sammen til en smidig og lett deig. Sett til forheving ca 30. minutter. 
Forvarm ovnen til 250 grader
Bak ut bollene. Denne deigen er nok til 16 stk.Legge på bakepapir og etterheves i nye 30 minutter.
Pensle bollene med temperert, pisket egg og stek i ca 10-12 minutter. Avkjøl bollene på en rist og del dem deretter i to. Fyll med stivpisket krem og litt syltetøy. Tilslutt - et lett meisdryss over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar